Previous
Next
Fout
 • Fout bij laden feed data.

SRC EINDHOVEN NEWS

OXIGEN 9H ENDURANCE RACE 15-03-2014 - SIGN UP NOW!

 

 

Op zaterdag 15 maart 2014 zal SRC Eindhoven de primeur in Nederland en België hebben met de eerste oXigen race in de Lage Landen. Het is voor SRC Eindhoven tevens een mooie gelegenheid om het 5 jarig bestaan van de club te vieren. De race kent een dubbel karakter, voor vele in Nederland, België en Duitsland is digitaal racen nog een nieuw begrip in het slotracen en zeker in combinatie met oXigen van Slot.it. Enerzijds willen deze race aangrijpen om mensen kennis te laten maken met het systeem, anderzijds willen we voor de teams die mee willen gaan doen aan de derde editie van de 24 uurs van Le Mans in Henley-in- Arden, UK, een uitstekende gelegenheid bieden om te kunnen testen. We zullen daarom ook het zelfde technisch reglement gebruiken als dat wat bij die race gebruikt zal worden. Alleen we maken één uitzondering m.b.t. de toegestane modellen, voor de race van 15 maart, mogen alle auto’s die aan de echte 24 uurs van Le Mans hebben meegedaan uit de periode 2000 tot en met 2013. Op zaterdag 1 maart en vrijdag 14 zal SRC Eindhoven ook open zijn en zal er de mogelijkheid zijn om te testen met oXigen en op zaterdag 15 maart willen we de 9 uurs race houden. We zullen alle teams ruim de gelegenheid geven om te wennen aan de baan en het oXigen systeem.   We hebben plaats voor 10-12 teams van 3-4 personen.

Inschrijfgeld is 40,00 euro per team (inclusief 2 sets handout banden)

Voor aanmeldingen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 • Klik HIER voor het Technisch Reglement
 • Klik HIER voor de Poster in volledige grootte

 

On Saturday 15th of March 2014 the first ever oXigen race in The Netherlands and Belgium. Furthermore this is a good opportunity for our club to celebrate its fifth anniversary. For many of us in THe Netherlands, Belgium and Germany, digital racing is still a relatively new form of racing, especially when its in unison with oXigen from Slot.it. This event has a dual meaning. On one hand we want to utilise this race in order for us to get familiar with the new system and on the other hand, we want to give teams an opportunity to test their cars before the 3rd edition of 24 Hour Le Mans in Henley-in Arden, United Kingdom. For this reason we will use the same technical regulations as those that will be used in the 3rd edition of Le Mans. In regards to the model of cars being used however, there is one change in this race. The change is that every car that has participated in the actual 24 Hours Le Mans in the period 2000-2013 is allowed to race on the 15th of March 2014. On Saturday 1st of March 2014 and on Friday 14th of March 2014 SRC Eindhoven shall be open and there will be a chance to test with oXigen. On Saturday 15th of March 2014 we will have a 9 Hours Race. All teams shall have enough time to get to know the track and to get used to the oXigen system. We have vacancies for 10-12 teams, with each team concisting of 3-4 people.

Entry is 40,00 euro per team (including 2 sets of handout tires)

To enrol please contact: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 • Click HERE for the Technical Regulations
 • Click HERE to get the Poster in Full Size.

EEN GESLAAGDE DAG - NSR GT3 CLINIC 7 DECEMBER

Vandaag stond de NSR GT3 Clinic gepland welke voor iedereen te bezoeken was. Uiteindelijk hebben we een aantal gastrijders van SRC Kleve (Duitsland) op bezoek gehad en een gastrijder uit Leiden. Verder waren er uiteraard weer heel wat eigen van de partij. De dag was op zeker er geslaagd en iedereen heeft het ook prima naar zijn zin gehad. Er was meer dan voldoende tijd om te tweaken en te tunen en lekker rondjes te kunnen rijden. Later in de middag hebben we nog een leuke NSR GT3 race gereden met 13 man.

Vooral de rijders van buiten de club hadden de eerste run, ondanks de trainingsrondjes, aardig wat moeite om de auto's goed en snel rond te krijgen maar al snel doken de tijden in de 2de run geregeld onder de 12 seconden. De thuisrijders waren ook flink op dreef want er zijn, ondanks het gebruik van de BabyKing motor, toch echt records van de Slot.it Group-C en Sideways Group5 klasse gesneuveld. Zelfs het huidige ronderecord in de Slot.it Group-C is op een haar na gemist....!

Al met al is de NSR GT3 klasse, na de moeizame start vorige jaar, nu dankzij de BabyKing een groot succes. Voor 15 februari 2014 staat er al een 9-Uurs endurance race bij SRC Kleve op de agenda. Mogelijk zal ook SRC Eindhoven nog een 9 of 12-uurs endurance voor deze klasse gaan organiseren, wie weet ;)

De uitslagen van de race van vandaag kun je HIER vinden.

Bij deze willen we iedereen bedanken voor de deelname en daarmee geslaagde dag. Uiteraard zijn jullie altijd van harte welkom bij SRC Eindhoven!

GROUP5-NL AGENDA 2014 NU BEKEND

Na het daverende succes in 2013 is het eerste seizoen voor de nieuwe landelijke competitie "Group5 NL" alweer helemaal rond met de planning voor volgend jaar. Volgend jaar staan er nu zelfs 6 races op de agenda! Het beloofd dit jaar dan ook weer een hele mooie competitie te gaan worden. Aan de organisatie en de hostende clubs zal het i.i.g. zeker niet liggen, die hebben er enorm veel zin in!

Ben je nog niet bekend met deze klasse en wil je meer weten of wil je gewoon op de hoogte blijven, bezoek dan geregeld de website: http://group5nl.blogspot.nl/

UITSLAGEN WEER UP TO DATE

Vandaag zijn de uitslagen van de afgelopen GT3 en Classics clubcompetities weer bijgewerkt. In beide klassen zijn nu 3 races verreden en beloven er nog de nodige onderlinge gevechten te ontstaan in het klassement. Op dit moment is er nog niet heel veel over te zeggen maar het zal nog zeker spannend gaan worden. Voor morgen staat de Group C32 weer op de agenda dus dat beloofd ook zeker weer een mooie race te gaan worden :)

7 DECEMBER - NSR GT3 BOUW EN RACE CLINIC

Zaterdag 7 december zal SRC Eindhoven een open race met NSR GT3's houden. Naast het racen, zal deze dag ook in het teken staan van hulp hij het afstellen, hoe zonder tuningparts toch een betere out of the box auto te hebben. Ook zullen we uitleggen waar je het best op kunt letten bij het op bouwen van een White Kit. Zelf hebben we deze tips gekregen van rijders van Cric Crac uit Spanje, welke afgelopen seizoen 3de geworden zijn op het Europees Kampioenschap Slot.it. Niet de minste rijders dus! Dit is natuurlijk niet alleen van toepassing voor NSR auto's maar ook voor alle andere slotcars.

De club zal zaterdag 7 december vanaf 10.00 open zijn, er zullen ook een aantal gastrijders van een jonge club uit Duitsland bij aanwezig zijn. Omdat we bijna de hele dag open zijn, pauzeren we wel even van 17.00 tot 18.30 om met de aanwezige gezellig een hapje te gaan eten. Waarna we rond 19.00 zullen beginnen met de races.

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met het clubracen, maar heb je geen NSR GT3, we hebben er voldoende klaar staan. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom om hier aan deel te nemen, thuisrijder en clubrijders. We gebruiken het NSR 3*4 (http://www.nsrslot.i...T3%20Club_H.pdf)als uitgangspunt mbt de regels, echter zaterdag staat vooral in het teken van gezellig racen en informatie uitwisselen en zijn de regels van minder belang!! Het is in het italiaans, maar je kan prima de toegestane onderdelen eruit opmaken.

Heb je nog vragen en heb je zin om te komen stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Paul - SRC Eindhoven

SRC EINDHOVEN IN HET EINDHOVENS DAGBLAD

Het is alweer even geleden maar op 06-11-2013 stond er weer een leuk artikel over SRC Eindhoven en een paar leden in het Eindhovens Dagblad. Het interview aarde al snel uit op een gezellig verhaal met een boel grappen en grollen. Veel leesplezier :)

 

UITSLAG 2de EC32 CLUBCOMPETITIE ONLINE

Gisteren is de 2de EC32 Clubcompetitie verreden en de opkomst was toch wel zeer goed te noemen. Er stonden 12 man aan de start en om dit mooi te verdelen hebben we de club in 3 groepen verdeeld zodat er steeds meer dan voldoende marshals waren en 4 rijders op de baan. De uitslag van de race van gisteren is vanaf nu te vinden op de site.

KRANT EINDHOVENS DAGBLAD OP BEZOEK BIJ SRC EINDHOVEN

Gisteren hebben we bezoek gehad van een reporter van het Eindhovens Dagblad. Zij zal een stukje gaan schrijven over de club, de hobby en een aantal leden welke gisteravond geïnterviewed zijn. Het was een leuk gesprek en we hopen dan ook op een mooi artikel waarmee de hobby en de club weer wat positieve aandacht krijgt en wie weet wat nieuwe mensen naar de club weet te brengen. A.s. zaterdag of anders volgende week zaterdag zal het artikel geplaatst worden.

SRC EINDHOVEN IN GROEIEND BEST

2 Weken geleden hebben we een reporter van Groeiend Best op bezoek gehad bij SRC Eindhoven. Na een leuk gesprek is onderstaand artikel vorige week in Groeiend Best verschenen.

 

DE 2de CLASSICS RACE IS ALWEER VERREDEN

Vanavond een schitterende opkomst voor de altijd spannende en leuke Classics competitie. Dit keer met zelfs 12 rijders aan de start! Helemaal top. Onze nieuwe jeugdleden Jesse en Kees hebben direct laten zien dat ze ondanks dat ze pas net begonnen zijn al aardig mee kunnen komen. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat ze zich in het midden van het rijders veld gaan begeven en wie weet door kunnen stoten tot de top 5. Verder was het tussen de top 3 weer zeer close racing en werd er om de plaatsen 4, 5 en 6 ook flink gestreden. Dat het allemaal erg dicht bij elkaar zit is ook wel te zien aan het overall klassement. De uitslagen zijn uiteraard al online te vinden.

Zondag een mooie laatste landelijke Group-5 race bij Slipstream voor de boeg en dan volgende week donderdag aantreden voor de Group-5 clubcompetitie.

UITSLAGEN CLUBCOMPETITIES ONLINE

Gisteren is alweer de tweede race voor de NSR GT3 clubcompetitie verreden. Iedereen lijkt het nu toch echt een leuke klasse te gaan vinden ondanks de lichtere BabyKing motor waarmee gereden wordt. Zowel de uitslag van gisteren als de voorgaande seizoen 2013/2014 races staan nu dan ook online en zullen vanaf heden weer wekelijks ge-update worden.

De uitslagen zijn in het hoofdmenu te vinden onder "Competities" -> "Uitslagen en Klassementen 2013/2014".

Volgende week zal iedereen zich weer moeten melden voor de Classics competitie dus zorg er voor dat je Classic tip top is!
Tot volgende week.

KLEINE FACELIFT SRC EINDHOVEN WEBSITE

Per vandaag is er een kleine facelift doorgevoerd m.b.t. de website. Er zijn een aantal zaken wat opgefrist en de weergave is hier en daar wat aangepast. Dit aangezien er een aantal zaken waren die qua vormgeving wat achter liepen. Er zal dit weekend hier en daar nog gesleuteld worden aan de site maar niet heel ingrijpend. De site blijft gedurende deze werkzaamheden wel gewoon bereikbaar voor bezoekers.

SRC EINDHOVEN LEDENWERVINGSACTIE

SRC Eindhoven is op zoek naar nieuwe leden, wie weet iets voor jouw?
Aangezien er het afgelopen jaar een aantal leden zijn gestopt met racen zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste racers. Zowel jong als oud zijn van harte welkom op onze club.

Speciaal voor nieuwe leden heeft SRC Eindhoven een nieuwe actie waarbij je bij een lidmaatschap direct een GRATIS NSR GT3 auto met BabyKing motor krijgt. Dit betreft een white-kit die helemaal naar eigen idee en kleurkeuze gespoten kan worden.

Mocht je zelf niet zo handig zijn dan is dat uiteraard geen probleem, er zijn genoeg leden die je graag helpen!

Interesse? Aarzel dan niet en loop gewoon eens een keer binnen tijdens een van onze clubavonden. We zijn iedere donderdag en vrijdagavond aanwezig.

WE ZIJN ER WEER!

Na een zeer rustige tijd gedurende de zomermaanden zijn van sinds deze maand weer gestart met de clubcompetities. Ook dit seizoen zullen we weer met een 4 (misschien 5 tal) klasse gaan rijden. De eerste verreden race is gereden met de NSR GT3 modellen met BabyKing motoren. Na de minder goede ervaringen met deze klasse vorige jaar i.v.m. de standaard geleverde motoren is besloten het dit jaar nogmaals te proberen maar dan met auto's volgens het Italiaans GT3 regelement. Daarin is de grootste aanpassing de motor.

De race is dan ook zeer goed verlopen en iedereen was zeer positief over deze auto's in combinatie met de BabyKing. Deze klasse zal dan ook zeker een van de clubcompetitie klassen worden/blijven.

Verder zal de site binnenkort een kleine update ondergaan om meer integratie met SocialMedia te kunnen realiseren en nieuwsberichten en updates ook vanaf en naar Facebook te kunnen delen en plaatsen.

Dit maakt het voor ons een stuk makkelijker om leuke nieuwtjes met jullie te kunnen delen.


Tevens willen we kijken of we nog dit jaar, en anders begin volgend jaar de eerder geplande (toe helaas geannuleerde) NSR Classics Endurance kunnen organiseren. Dit zal een 12-uurs race worden waarbij ook clubs van buitenaf deel kunnen nemen. Hierover binnenkort meer.

AGENDA WEER UP-TO-DATE

Per vandaag is de club-agenda weer even helemaal opgefrist en opgeschoond. Alle clubcompetities zullen per 01-09-2013 weer starten zodat we eindelijk weer eens echt gaan racen!

Mochten er nog nieuwe ideeën zijn v.w.b. de competities dan graag even mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We kunnen dan samen kijken waar we mogelijk een andere/betere invulling aan kunnen geven.

Gezien de zomervakantie periode weer op de stoep staat heb ik de maanden juli en augustus even als vrij rijden opgenomen maar uiteraard kunnen we vooraf of op de avond zelf ook besluiten om toch een bepaalde race te rijden. Deze telt dan uiteraard niet meer voor een competitie maar dan zijn we wel lekker bezig ; )

OXIGEN DIGITAAL RACEN BIJ SRC EINDHOVEN

Eindelijk ligt het er in, Oxigen! We kunnen nu bij SRC Eindhoven gebruik maken van Oxigen, de gehele baan kan zowel digitaal als analoog gebruikt worden.

Een hele nieuwe beleving en geheel andere maar zeker niet minder leuke race-ervaring. Nu nog even wachten op een paar cartridges voorin de controller en we kunnen met max 20 man op de baan.

Bezoek onze FaceBook-pagina en bekijk de eerste filmpjes.

Vorige week is de eerste test race is verreden. We hebben met 6 auto's het systeem aan de tand gevoeld en alles ging eigenlijk zonder problemen. Het was voor de mensen nog wel even wennen m.b.t. de nieuwe verkeersregels, maar mensen pakte het behoorlijk snel op. We gaan nog wel een andere voeding monteren, nu is het immers zo dat er ineens meer auto's op een baan rijden, waar de huidige voedingen niet op zijn afgestemd.

We gebruiken het orignele Slot.it tel-systeem en dat werkt prima, volgende keer gaan we testen met PC lapcounter. Dit heeft meer mogelijkheden en gebruiken we al jaren zonder problemen. De komende maanden zal er nog veel getest en gestoeid worden met het systeem maar de eerste races zullen snel volgen.

TERUGBLIK NSR WRE ITALIË 2012

Hierbij nog even een kleine terugblik naar de NSR WRE 2012 : )
Dat het dit jaar maar weer net zo'n groot, zo niet nog groter, succes mag worden!

NSR WRE 2012 - Fidenza (Italy) - The Italian Job 2

 

MovieMaker: Hein Dekkers

NEW - SLOT.IT SCP-2 CONTROLLER

Slot.it komt met een compleet nieuwe regelaar welke is voorzien van aangepaste elektronica, een nieuwe trigger en nog meer gericht op het oXigen systeem. Schitterende regelaar welke binnenkort beschikbaar zal komen. Prijs is momenteel nog niet bekend.

(Klik op de afbeelding om de brochure als PDF te bekijken)

AUDI, IPAD EN SLOTRACING, GEWOON OMDAT HET KAN!

Vandaag verscheen dit filmpje op internet waarin te zien is hoe iemand met een onwijze passie, gesupport door Audi en met een heel team echt een super cool project heeft gerealiseerd. Gewoon effe kijken dit filmpje, heel gaaf!

NSR WRE 24h - 2013 - FIDENZA ITALIË

Ja, ja, het komt alweer dichterbij, de NSR WRE 24h Endurance 2013.

Vorig jaar was SRC Eindhoven met 2 teams van de partij en ook dit jaar zullen we zeker weer die kant op reizen.

Iedereen kijkt er al naar uit en het zal ook zeker weer een zeer geslaagd evenement gaan worden.

De mooie locatie in Fidenza zal weer voor 3 dagen lang het domein van NSR en de deelnemende teams zijn. Nice : )

SLOTRACING2GO.NL - NIEUWE WEBSHOP

Sinds deze week is er een nieuwe webshop online, www.Slotracing2Go.nl. In deze shop vindt je alles wat je als thuis- of clubrijder nodig hebt. Velen zullen de winkel wel herkennen :)

Voorheen namelijk bekend onder de naam SlotracingFriesland.

Slotracing2GO staat bekend om het zeer grote assortiment aan auto's, onderdelen, accessoires, startsets, gereedschap, baandelen, enz.

Bezoek snel de nieuwe website...

NIEUW - SLOT.IT JAGUAR XJR12 SILKCUT

Weer een schitterende aanvulling op het Slot.it Group-C assortiment.

Deze prachtige Jaguar XJR12 is wederom een plaatje.

NIEUW - NSR AUDI R18 LIMITED EDITION

Kort na de berichten dat ie er aan zou komen bleek de auto al heel snel beschikbaar. Sinds deze week verkrijgbaar, de nieuwe NSR Audi R18 Limited Edition.

Wees er snel bij want er is slechts een beperkte oplage van 500 stuks!

NIEUW - SLOT.IT MCLAREN F1 GTR ANGLEWINDER

Het is nog heel even wachten maar 20 augustus komt ie uit, de nieuwe Slot.it McLaren F1 GTR met AngleWinder motoropstelling.

De auto zal uitgerust worden met de Slot.it Flat-6 motor.

BLACK ARROW PRE-PRODUCTION UPDATE

Black Arrow, een nieuwe speler in de Slotrace branche heeft enige tijd geleden al aangekondigd met een Aston Martin DBR9 te gaan komen. Iedere maand komt er wat informatie los en deze week zijn er een aantal Pre-Production pics gereleased. Kan er maar 1 ding over zeggen, het ziet er erg goed uit!!!

Hij is al te pre-orderen en kosten 59,95 euro en daarbij komen 10,00 euro-tjes verzendkosten.
Meer foto's vindt je onder deze LINK

SRC EINDHOVEN NU IEDERE DONDERDAG EN VRIJDAG GEOPEND

Bij deze kunnen wij u melden dat SRC Eindhoven vanaf heden elke donderdag en vrijdag vanaf 19:00u geopend zal zijn. U bent dan ook van harte welkom! Uiteraard kan het voorkomen dat we er een keer niet zijn dus check altijd even onze kalender om er zeker van te zijn dat u niet voor een gesloten deur staat.

Wie weet tot snel bij SlotRaceClub Eindhoven.

NIEUW - SLOT.IT AUDI R18 LEMANS WINNER 2012

Het heeft even op zich laten wachten Slot.it heeft uiteindelijk toch de definitieve versie van de Audi R18 LeMans 2012 Winner voorgesteld. Hopelijk komt ie dit jaar nog.

NIEUW - SLOT.IT ALFA 33/3 MOTORADIO

Slot.it is aardig op dreef en heeft sinds deze week de nieuwe Alfa 33 variant uitgebracht. Wederom een erg mooie auto.

NIEUW - SIDEWAYS LANCIA GROUP-5

Hij zal nog even op zich laten wachten maar hij komt er aan, de Lancia Beta MonteCarlo Group-5 auto van Sideways (Racer). Schitterende auto en hopelijk gaan er nog veel modellen van deze serie volgen! De Ford Capri is er al maar de rest mag zeker wel snel komen : )

De volgende modellen zouden ook nog moeten gaan komen:

 • Lancia Beta MonteCarlo Pini Farina
 • Ford Capri Wurth Kraus
 • Lacia Beta MonteCarlo Martini
 • BMW M1 BASF
 • Porsche 935L Valvoline
 • BMW 320i Castol GoodYear
 • Porsche 935/78 Martini
 • Porsche 935K3 Sachs
 • Porsche 935/77 Martini
 • Ford Mustang GTX Miller

NIEUW - SLOT.IT LANCIA LC2 MARTINI

Gisteren was het dan zo ver, de Slot.it Lancia LC2 Martini is uit. De auto ligt per vandaag in de schappen. De Lancia LC2 van Slot.it is weer een mooie aanvulling op het Group-C veld!

 

 

LEDEN LOGINFACEBOOK UPDATES

SLOTMAGAZINE NEWS