Previous
Next
Fout
  • Fout bij laden feed data.

ELEKTROTECHNIEK EN SCHEMA'S

13.8 Volt Voeding modificatie (geplaatst op 11-03-2009)
Aangezien de voedingen uit de startsets meestal niet voldoen en regelbare gestabiliseerde voedingen veelal erg duur zijn is het zinvol eens te kijken naar de vaak veel goedkopere 13.8 Volt voedingen die gebruikt worden voor het voeden van 27MC zenders (bakkies). Deze voedingen geven een gestabiliseerde gelijkspanning van 13.8 Volt en zijn in diverse Ampérages te koop. De meeste mensen weten het niet, maar in vrijwel alle gevallen zijn deze voedingen eenvoudig terug te regelen of anders als nodig te modificeren.

Om te laten zien hoe eenvoudig dit is heb ik een manual geschreven waarin exact wordt verteld hoe je de voeding afstelt op een spanning tussen de 11,5 en 13 Volt of dit doet d.m.v. een kleine modificatie aan de voeding. Je kunt zo voor erg weinig geld een perfecte gestabiliseerde voeding maken van 3 of meer Ampère (afhankelijk van het gekozen model) waarbij je altijd meer dan genoeg power op de baan hebt staan.

Klik hier voor de: 13.8Volt Voeding modificatie manual


 

XLR Aansluitschema (geplaatst op 06-03-2009)

 

 

Parma controller modificatie (geplaatst op 28-02-2009)
Parma controllers zijn zo'n beetje de meest verkochte controllers in de Slotrace wereld. De controllers zijn te koop in verschillende uitvoeringen en Ohmages. Zo kun je kiezen voor een weerstand van 45, 35, 25 en 15 Ohm. Hoe lager het aantal Ohms, hoe feller de bediening is. De Parma controllers hebben enkel een gashendel maar kunnen zeer eenvoudig aangepast worden.
Gezien de constructie van de Parma controllers is het zeer eenvoudig om hier een rem in te bouwen. Iets dat door zeer veel rijders als een welkome aanvulling op een controller wordt beschouwd. In het hier onder geplaatste document (PDF bestand) kun je de handleiding lezen van begin tot eind over de verbouwing van deze regelaar.

Klik hier voor de: Parma modificatie manual

 

 

Tijdregistratie hardware (geplaatst op 23-02-2009)
Tijdregistratie is er in vele soorten, enkele soorten zijn zeer eenvoudig zelf te bouwen in combinatie met veelal gratis software. In dit stukje lichten we de hardware er uit die je via de parallelle poort (printerpoort) kunt koppelen en in combinatie met gratis software kunt gebruiken.

Hier zie je de schema's welke gebruikt worden voor respectievelijk een 2 en 4 sporen baan.Dit systeem is toepasbaar voor alle merken banen. Het enige wat je nodig hebt is een PC of laptop met een printerpoort en Windows XP.
De software en de werking er van zullen we later behandelen.

Als er vragen zijn kun je ons altijd even mailen.


 

 

LEDEN LOGINFACEBOOK UPDATES

SLOTMAGAZINE NEWS