Previous
Next
Fout
  • Fout bij laden feed data.

WAT IS SLOTRACEN


Slotracen klinkt voor veel mensen onbekend, maar als je zegt dat je racet op een racebaan dan kent bijna iedereen dat wel van vroeger. Een klein autootje op een baan met een sleuf. Enige wat je hoeft te doen is gas geven en remmen. De slepers onder de auto zorgen voor het contact met de geleiders op de baan en geven de spanning door aan de auto. Iedere rijder heeft een regelaar welke je bedient door met de duim het gas te regelen. Komt dat racegevoel van toen alweer naar boven?

Bij clubs wordt er over het algemeen gereden op 12V waardoor de auto's met een gangetje van 20 tot 40 kilometer per uur over de baan rijden. Aangezien de auto's een stuk sneller gaan dan op de speelgoedracebanen is het op het juiste moment remmen en gas geven van groot belang. Er komt dan ook heel wat meer bij kijken dan het geen we van vroeger kennen. Ook de auto's zit een stuk meer techniek in en er zijn ook zeer veel accessoires te verkrijgen om een auto beter en sneller te laten lopen.

 

 

In Nederland zijn er ongemerkt toch heel wat hobbyisten die zich bezig houden met deze hobby. Naar schatting zijn er zo'n 1400 tot 1600 racebaan liefhebbers die ook actief thuis- of clubrijder zijn. Momenteel zijn er ongeveer 25 clubs in Nederland waar wekelijks in clubverband geracet wordt. Ook worden er landelijke, Europese en wereldkampioenschappen gehouden.

Je ziet dat slotrace dus veel meer is dan het spelen met de kids op een baantje uit de speelgoed winkel.

Op de volgende pagina's vindt je heel veel informatie over alle onderdelen van het slotracen in clubverband en op een thuisbaan dus is je interesse gewekt, lees dan zeker verder en wie weet wordt je ook door het slotracen bevangen en sta je binnenkort een keer bij ons of bij een club in de buurt aan de baan.

Een ding is zeker, racen in clubverband is niet alleen heel leuk maar ook erg gezellig.

 

 

 

LEDEN LOGINFACEBOOK UPDATES

SLOTMAGAZINE NEWS