Previous
Next
Fout
  • Fout bij laden feed data.

DE CLUB - SRC EINDHOVEN

SRC Eindhoven is een slotrace vereniging die in januari 2009 is gestart door Paul van den Hurk en Jeroen den Broeder. Samen hebben zij zich ingezet om in korte tijd een groep mensen bij elkaar te brengen om onderling te racen en daarnaast ook een mooie bijpassende website te lanceren.

Wij zijn begonnen in een mooie ruimte achter het huis van Paul aangezien hij daar al een mooie 4 sporen Carrerabaan had liggen die enkel nog maar afgebouwd hoefde te worden. Al snel meldde zich de nodige geïnteresseerden en de club begon te groeien. Na enkele weken sleutelen was de baan klaar en kon er eindelijk geraced worden. We hadden en prachtige Carrera Evolution 4-sporen baan.

De eerste maanden hebben we de club vooral veel tijd besteed aan kennismaking met elkaar en de baan. Toen thuis voelde op de club en op de baan zijn we 3 juli 2009 van start gegaan met de eerste  clubcompetitie. In 2009 reden we een tweetal competities. We zijn gestart met de Slot.it Group-C en de Slot.it HRS FIA-GT klasse.

Gezien het grote succes van de Slot.it Group-C klasse bestaat deze klasse nog steeds binnen de club. De HRS FIA-GT klasse na een jaar komen te vervallen aangezien hiervoor niet meer voldoende animo was en er mooiere klassen om de hoek kwamen kijken. In 2010 zijn we naast de Slot.it Group-C klasse ook gestart met de NSR Classics klasse aangezien de modellen erg aanspreken en de auto’s van zeer goede kwaliteit zijn.

In 2011 zijn we verhuisd naar een nieuwe ruimte, midden in het centrum van Best. Aangezien de club flink uit zijn voegen begon te barsten en we een grotere baan neer wilde leggen was er geen andere optie mogelijk. Na enige tijd zoeken liepen we tegen de huidige ruimte aan waar we prima uit de voeten kunnen.

Het circuit waar we nu op rijden is een 38 meter lange (technische) 6-sporen baan van het merk Ninco. Op deze baan kan zowel analoog als digitaal (oXigen) gereden worden. Tijdregistratie doen we op basis van PC LapCounter, een perfect werkend systeem dat op veel clubs wordt gebruikt. Naast deze prachtige baan hebben we ook ruim voldoende sleutelplekken, een bar en een prima ingerichte wedstrijdleiding-cockpit.

Vanaf 2011 zijn we 4 verschillende competities gaan rijden, te weten de Slot.it Group-C, NSR Classics, NSR Porsche 997 en een Open klasse. Stuk voor stuk auto’s die zo hun kwaliteiten en mogelijkheden hebben. Helaas viel de NSR GT3 klasse vrij snel af aangezien er met de Porsche 997 modellen moeilijk te rijden was en dit het raceplezier niet ten goede kwam. Deze klasse is later dan ook komen te vervallen.

Nu, bijna twee jaar later, rijden we de Slot.it Group-C32, Classics, EC32 (Open), Sideways Group-5 en de NSR GT3 klassen. De GT3 is sinds eind 2013 weer terug in het veld maar nu met de veel fijner rijdende NSR BabyKing motor. De Sideways Group-5 klasse is begin dit jaar toegevoegd gezien het feit dat het technische goed en hoogstaande auto’s zijn die daarnaast ook nog eens heel mooi zijn en veel mensen aanspreekt. Voor 2014 zullen we deze 5 klassen dan ook zeker voortzetten al bestaat de mogelijkheid dat we de Group-C32 klasse digitaal (oXigen) gaan rijden.

Naast deze competities die we rijden is altijd meer dan voldoende ruimte om vrij te rijden zodat iedereen ook met zijn andere wagens de baan op kan. Uiteraard helpen de meer ervaren leden de nieuwkomers met het prepareren van de auto's en het leren van rijtechnieken. Het belangrijkste blijft toch de onderlinge sfeer en gezelligheid.

Is je interesse gewekt, twijfel dan niet en kom eens langs om een kijkje te nemen. We hebben voldoende regelaars en auto's om mee te rijden. Je hoeft dan ook niet direct met eigen materiaal te komen. Mocht je vragen hebben dan kun je ons een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

LEDEN LOGINFACEBOOK UPDATES

SLOTMAGAZINE NEWS